Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Skyllbergs IK satsar på gåfotboll.

FOTBOLL: Skyllbergs IK har tillsammans med Svenska fotbollsförbundet, Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna kört igång första träningen i Gåfotboll.

Hur gick prova-på dagen och vad innebär denna sport?

Ordförande Thomas Rehnström visar hur det går till. Foto: Karin Skålberg

- I onsdags var det prova-på dag och tio personer kom och ville delta, fler är intresserade och kommer nästa gång. Så kul! På plats var representanter från SvFF och RS SISU Örebro samt jag och klubbens ordförande Thomas Rehnström. Det finns särskilda regler framtagna. Man får inte springa, ska alltid ha en fot i marken, man får inte skjuta över midjehöjd, ingen målvakt, målet är tre meter brett och en meter högt, man får inte sula med sig bollen och inte tacklas för då blir det frispark till det andra laget. Man spelar fem mot fem och matcherna är 2x10 minuter, säger Karin Skålberg, Skyllbergs IK. 

Varmbadhuset är bokat 

Hur kom det sig att idén kom upp och startades?

- Vi har under mer än ett år pratat om att starta fitness-fotboll som är dagens version av spontanfotboll, alla som vill samlas, tränar och spelar tillsammans. Nu fick vi istället denna förfrågan och det nappade vi på direkt!

Om man blir nyfiken på att prova, vart kan man testa detta? 

- Vi har bokat Varmbadhuset i Askersund på onsdagar mellan 14-15 under hela mars och april. Därefter räknar vi med att det fortsätter med träningar på Skyllbergsvallen. Sporten passar alla åldrar men det är nog vanligast att pensionärer deltar.

Hoppas på få igång fler lag i Skyllberg

Vad är tanken inför framtiden? 

- I framtiden hoppas vi på fler lag i klubben som spelar matcher mot klubbar i närområdet, det finns redan i Nora, Lindesberg, Forward mfl.

- Men framförallt vill vi skapa en fin fotbollsmiljö på vallen. En dag i veckan ska alla klubbens lag träna samtidigt på vallen, alla åldrar kan träffas och umgås, från de allra yngsta knattarna till seniorerna i gåfotbollslaget, vilket fotbollsfest det blir! 

Första landskampen spelas den 28 mars i Vellinge mellan Sverige och England.Vem vet, kanske SIK kan bidra med spelare till landslaget i framtiden?

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-02-28 17:15
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.