10 August 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Skyllberg satsar på P-15

Huvudtränare Sanjin, stående till höger, tror på laget. 

FOTBOLL: Skyllbergs Idrottsklubb satsar, i år kommer P15 att delta i ett Regionalt seriespel.

Undertecknad tog några ord med huvudtränare för laget som ska spela P15-Regional, Sanjin Kozomara.

Vad innebär den här satsningen?

- Det innebär att vi kommer spela matcher lite längre bort och möta ett lite vassare motstånd än vad som finns i Örebro län.

"Vi bildar en stor familj"

Kan du berätta lite om laget?

-  Jag har varit tränare i sex år, vi startade upp med två personer och under årens lopp har vi ökat. I dagsläget har vi två 05-lag, vi kommer ha ett lag i P15 Regional och ett lag i en annan serie.

- Förra året hade vi en stor 05-trupp på 33 spelare. Alla får möjlighet till speltid, eftersom vi haft två matcher i veckan under föregående säsong. Vi är en ledarstab på sex stycken som hjälps åt. Tränar flitigt, tre-fyra träningar och matcher på det, så cirka sex gånger i veckan håller vi igång. 

Du brinner verkligen för det här, vad är det som gör att du stannar kvar i Skyllbergs IK?

- De behövde en ledare och då hoppade jag på det, sen dess har det gått i ett. Jag tycker det här är jätteroligt och vi har fått in folk där fotbollen betyder mycket mer än bara fotboll. De brinner för fotbollen, men de är också killar som inte har sina familjer här, vi bildar en stor familj och vi har roligt tillsammans!

Nu gäller det att få hjälp och stöd från olika företag eller annan sponsring för att få detta att gå runt, men en otrolig satsning som görs i klubben, som faktiskt firar 100-årsjubelium 2022. Detta kanske bara är en början på firandet, en sån här satsning har inte tidigare skett.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-01-16 20:18
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.