03 Juni 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Skyllberg vände till seger i slutet

Skyllbergs målskyttar. Lydia Rehnström, Sofia Gunnarsson, Emma Skålberg och Alice Dalheim. Foto: Ellen ElofssonSkyllbergs målskyttar. Lydia Rehnström, Sofia Gunnarsson, Emma Skålberg och Alice Dalheim. Foto: Ellen Elofsson

FOTBOLL: Skyllbergs damer var på väg mot en förlust. Men i matchens sista minuter vände man och både kvitterade och avgjorde mot gästande ÖSK Söder 2.

Det blev en rätt händelsefattig match, men ändå målrik, hur det nu kan gå ihop. Skyllberg tog ledningen, men tappade den och i andra halvlek låg man under med 3-1. Men vi tar det från början.

Kvtterade med frispark i krysset

Lydia Rehnström inledde målkalaset i minut 13 när hon nickade in ett inlägg från Emma Skålberg. ÖSK Söder 2 kvitterade därefter med ett skott i bortre krysset och 1-1 stod sig till halvtid.

Två snabba mål i andra halvlek gjorde att bortalaget ryckte ifrån.

Men Skyllberg gav sig inte. Sofia Gunnarsson reducerade till 3-2 efter 63 minuter. Med några minuter kvar placerade Emma Skålberg en frispark i krysset.

På övertid (var nu domaren hittade alla de minuterna) så sköt sen Alice Dalheim in det avgörande målet.

Division 2 hägrar enligt Alice

- Det känns väldigt bra. Förra matchen blev en förlust men det spelar ingen roll för vi tar det tillbaka idag och vinner över ÖSK. Vi kämpar på och känslan är att vi har chans att nå tvåan i år, säger Alice Dalheim efteråt.

Alice Dalheim blev matchvinnare. 

Alice är den Skyllbergare som gjort flest mål i år.

- Vi har bara förlorat en match, och inte släppt in så många mål (sju mål, minst i serien) Så det är riktigt skönt att vara tillbaka och med här igen.. 

Genom vinsten hänger Skyllberg med Västanfors i toppen på samma poäng, men Västanfors har spelat klart inför uppehållet medan Skyllberg har en match kvar. Söndag på Skyllbergsvallen mot Romfartuna GIF kl 13.00.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-25 1:21
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.