23 September 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Skördemarknad vid Svinnersta kapell

På lördagseftermiddagen hölls skördemarknad vid Svinnersta kapell för andra året. Marknaden bjöd på ett fantastiskt sensommarväder.

Dockteater i kapellet.
Helene Nevers.

Kapellet ägs av Helene Nevers, som tillsamman med maken Per Falkenström vill göra det gamla, men nyrustade kapellet till ett kulturhus för dem som bor i trakten.

En skördemarknad passar bra in som en del av kulturutbudet. Lokalt producerade varor fanns förstås att köpa, liksom fika och varmkorv.

Med på marknaden fanns också de åttaåriga nordsvenskarna Harriet och Henry och husbonden Daniel Axelsson från Döberg i Snavlunda.

Inne i kapellet kunde den som ville se dockteater med Helene Nevers: Prinsen och bondflickan lyckas med rävens hjälp lura den elaka häxan, bli befriade och i slutscenen rustas det förstås för bröllop.

Harriet och Henry trivdes på skördemarknaden i Svinnersta.
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2016-09-18 9:38
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.