Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
26 November 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Skördemarknad vid Svinnersta kapell

På lördagseftermiddagen hölls skördemarknad vid Svinnersta kapell för andra året. Marknaden bjöd på ett fantastiskt sensommarväder.

Dockteater i kapellet.
Helene Nevers.

Kapellet ägs av Helene Nevers, som tillsamman med maken Per Falkenström vill göra det gamla, men nyrustade kapellet till ett kulturhus för dem som bor i trakten.

En skördemarknad passar bra in som en del av kulturutbudet. Lokalt producerade varor fanns förstås att köpa, liksom fika och varmkorv.

Med på marknaden fanns också de åttaåriga nordsvenskarna Harriet och Henry och husbonden Daniel Axelsson från Döberg i Snavlunda.

Inne i kapellet kunde den som ville se dockteater med Helene Nevers: Prinsen och bondflickan lyckas med rävens hjälp lura den elaka häxan, bli befriade och i slutscenen rustas det förstås för bröllop.

Harriet och Henry trivdes på skördemarknaden i Svinnersta.
Kommentera artikeln
Publicerad: 2016-09-18 9:38
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla