Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 June 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Skapa konst-dagar för konstnärer och konsthantverkare på Sjöängen

Torsdagen den 17 juni hålls den första av fyra planerade Skapa konst-dagar i Askersund. Då är konstnärer och konsthantverkare, både yrkesverksamma och amatörer, välkomna att skapa konst tillsammans på kulturhuset Sjöängen.

Skapa konst-dagarna är kostnadsfria aktiviteter som arrangeras för att främja den kulturella och konstnärliga näringen och dess utveckling i samhället.

– Att fritt uttrycka sig och skapa konst är en demokratisk hörnsten, och något som Askersunds kommun värnar om. Kulturen har drabbats hårt av pandemin. Den här aktiviteten, som initierats av kommunens kulturstipendiat 2021 Ann-Charlotte Svensson, är ett sätt att lyfta och uppmärksamma konstens viktiga plats i ett öppet samhälle, säger Daniel Eriksson, kultur- och evenemangschef på Askersunds kommun.

Ann-Charlotte Svensson:

– Tanken med konstskapardagar är att bjuda in till ett sammanhang där vi får skapa konst tillsammans. Konst för mig handlar mycket om människor, samtal och att bli berörd - utifrån det uppstår någonting som kanske kan få igång ett skapande, säger Ann-Charlotte Svensson.

Föranmälan krävs

Fyra konstskapardagar är planerade: 17 juni, 24 juli, 21 augusti och 26 september. Dagarna är kostnadsfria för deltagarna, men på grund av rekommendationerna med anledning av corona- pandemin krävs föranmälan, eftersom det är satt ett maxantal för varje tillfälle. I övrigt följs förstås rådande corona-restriktioner.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-09 8:47
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.