27 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Klassens sista kväll blir på restaurang

Freddie Liljegren och Dagge Hagelin är två av de artister som kommer uppträda för niondeklassarna i Askersund.Freddie Liljegren och Dagge Hagelin är två av de artister som kommer uppträda för niondeklassarna i Askersund.

Restaurangbesök med underhållning. Det blir aktiviteten för niondeklassarna I Askersund när de ska ta farväl från grundskolan. Tidigare års resor till Skara sommarland fungerar inte detta år, på grund av Corona.

Eleverna i åk 9 har haft som tradition att med buss åka till Skara Sommarland på ”Sista natten med gänget”. Där möttes elever från olika kommuner och det brukade vara ett minne för livet. Detta har skett några dagar efter avslutningsdagen och det har kommunen bjudit eleverna på. I år är det inte genomförbart som situationen är. Det blir inget utspring eller åkning i skrindor heller. 

Annika Restadh, enhetschef ungdomsgård, bibliotek och musikskola kom upp med idén att ge något annat till eleverna i åk nio, den 10 juni, dagen efter avslutningen.

Tillsammans med Annie Mogren-Dowding, ungdomscoach på ungdomsgården Hörnan, Catrin Högberg-Karlsson ANDT samordnare och Åsa Karlson i rollen som evenemangssamordnare jobbades en ny idé fram. ”Sista kvällen med klassen”. ANDT står för alkohol, narkotika, doping och tobak.

Lottning för restaurang

 Åsa Karlson berättar:

– Det innebär att varje klass i åk 9, genom lottning, bjuds in till en restaurang i staden. Där serveras en fin middag och ambulerande underhållning. De fem restauranger som är aktuella är ”En trappa upp”, Klockargården”, ”Hotell Norra Vättern”, ”Verket”, och ”Sjötullen”.

Johanna Egemar ska fotografera niorna när de firar sista kvällen med klasskompisarna.

Underhållare är Freddie Liljegren från Örebro. Han var en av deltagarna i Idol 2019 där han med Tusse Chiza gick till final och slutade på andra plats. Freddie Liljegren kommer att gå runt till klasserna och bjuda varje på en show på 15-2o minuter. Med sig har han Dagge Hagelin på gitarr.  

Mingelfotograf

Även Danny Stafström kommer att cirkulera med Quiztävling och roliga lekar. En mingelfotograf, Johanna Egemar, går runt och fotar och varje klass får ett galleri med bilder på nätet. Alla elever får en T-shirt med texten ”Sista kvällen med klassen”. 

Åsa Karlson avslutar:

– Vi tror att detta är något unikt som ingen annan kommun gjort hittills i Sverige. Kanske blir detta modellen?

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-05-11 10:45
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.