Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

”Sista kvällen me’ klassen” – och Boris

Boris René underhåller tillsammans med gitarristen Dagge Hagelin.Boris René underhåller tillsammans med gitarristen Dagge Hagelin.

”Sista kvällen me’ klassen” återkommer. Det innebär att Sjöängsskolans nior firar skolavslutningen klassvis med middag på någon av Askersunds restauranger och med underhållning av Boris René.

”Vi upprepar förra årets succé! Högt deltagarantal och 100 procents nykterhet bland ungdomarna som slutade grundskolan gör valet lätt”, skriver kommunen i ett pressmeddelande.

Sedan många år tillbaka har nior i flera kommuner gemensamt åkt till Skara sommarland i samband med skolavslutningen, ett arrangemang som gått under namnet ”Sista natten me’ gänget”. På grund av de restriktioner som råder med anledning av coronaviruset blir den resan inte av och det blir inte heller någon Grön sommarlovsfestival, den avslutning med festligheter som anordnats på Sjöängsskolan de senaste åren.

En speciell och unik kväll

– Men nu får niorna ändå en speciell och unik kväll den 11 juni. Varje niondeklass kommer att få en middag på någon av Askersunds restauranger och under kvällen kommer Boris René, tillsammans med gitarristen Dagge Hagelin, att åka runt på restaurangerna och underhålla för en klass i taget, berättar Anton Tannerstad som jobbar med Ungas fritid på Askersunds kommun, som arrangerar evenemanget.

Utöver fin middag och ambulerande underhållning kommer lokalkändisen Danny Stafström att ”quizza” och skoja med varje klass. Dessutom kommer fotograf Angelica Liljenroth att åka runt bland festlokalerna och ta bilder på varje klass, som sedan kommer att läggas ut klassvis i gallerier på internet.

Som avslutning på kvällen fotograferar Angelica varje klass, på kanslihusets trappa, där niornas ”utspring” gjordes förr.

Nyktert evenemang

– Precis som Grön sommarlovsfestival blir det här naturligtvis ett nyktert evenemang, alla som anmäler sig förbinder sig att avstå från alkohol och droger, säger Anton Tannerstad.

De restauranger som agerar festlokal för varsin avslutningsklass är Verket, En trappa upp, Sjötullen, Min lilla krog i hembygdsgården och nyligen nyöppnade Sundsgården. (WA)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-08 10:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.