28 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Bortblåsta framgångar

"Ensam i bräcklig farkost..." Max Bergström skulle länsa undan i Laser radial när masten bröts. Foto: Peder Thunander

SEGLING: Framgångarna för Askersunds jolleseglare under JSM blåste bort sista tävlingsdagen. En Optimist vattenfylldes och en Laser bröt masten i den hårda vinden.

Inför sista dagen på JSM i segling vid Göteborg kom det stora lågtrycket som vi väntat på och vinden ökade snabbt till kuling styrka.

Bara två av de åtta klasserna kunde genomföra en segling, Laser Radial och Optimist.

Sköljdes över

I Optimist  fick Ebba Fredriksson en fin start och låg i täten när hon mötte en större våg som sköljde över och vattenfyllde hennes båt. Det resulterade tyvärr i att hon fick bryta (samma öde som ungefär halva fältet).

Ebba , som under lördagen avslutat starkt med en vinst och en 8:e plats.  slutade trots detta på en mycket stark 16.e plats.

Här gick det ännu bra för Max Bergström att länsa på sjunde seglingen.
Hälften fick bryta

I Laser radial var vind och vågor i överkant av vad som är tillåtet för regattor för juniorer. Max Bergström var den av askersundarna som seglade bäst. Inför sista länsen ökade vinden dock ytterligare vilket skördade många offer. Max och två andra bröt masten och mer än halva fältet fick bryta seglingen. Bäst placerad från klubben blev Gustav Fredriksson med en fin 20:e plats.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-13 15:05
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.