09 July 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Ellen så in Norden bra

SEGLING: Ellen Fredriksson från Askersund blev bästa tjej i Laser när juniorernas nordiska mästerskap avgjordes på lördagen i norska Tönsberg.

Ellen Fredriksson, en snabbseglare, bästa dam i laser JNoM.

Sista dagen på JNoM blev en lång nervös väntan på vind. Strax före kl 14 började vinden fylla på och det stod klart att arrangörerna skulle kunna genomföra en avslutande segling.

Ellen hade inför dagen en mycket bra chans att ta hem titeln på damsidan och att bli bland de tio bästa killarna.  Efter en lång nervös väntan på vind så blev det en fin segling i ökande vind.

Ellen seglade stabilt  och fick en fin nionde  plats i sista seglingen och höll rätt konkurrenter bakom sig. Det innebar att hon säkrade segern på damsidan och slutade åtta i totalen bland killarna med bara en svensk kille framför sig.

Ebba tog sig upp

Ebba Fredriksson, som seglar sitt sista år i Optimist, har gjort sitt bästa internationella  mästerskap och ville gärna avsluta starkt. Tyvärr fick hon inte till starten i det tuffa optimistfältet och fick ägna hela seglingen åt att  ta sig upp i fältet. Ebba lyckas ganska bra med det och tar sig förbi halva fältet och slutar på 17:e plats totalt.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-03 23:42
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.