28 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Fart på segling med tävlingar och skola

Laserseglare i Askersund tränar inför kommande JSM.Laserseglare i Askersund tränar inför kommande JSM.

Seglingssäsongen går för högtryck. Samtidigt som seglarskolan startar nu på lördag i Askersund med över 30 deltagare (återigen rekordstort intresse ) deltar Askersund med seglare på Junior Nordiska mästerskapen i Norge och Laser Master SM i Kullavik.

Systrarna Ebba och Ellen Fredriksson representerar Askersund på JNoM i Tönsberg.

Ebba Fredriksson seglar Optimist
Ellen Fredriksson inför starten i Laser

Ebba seglar i klassen Optimist Tjej och ligger inför sista dagens seglingar tolva och gör sin bästa internationella regatta . Ebba seglar mycket bra och är startsnabb och snabb i lite mer vind. Tyvärr var vinden lite lätt sista seglingarna men förutsättningarna inför sista dagen ser mycket bra ut för en topp 10-placering.

Guldvittring för Ellen

Ellen seglar Laser Radial och har seglat mycket bra i alla vindförhållanden . Laser Radial har en mixad start med både tjejer och killar , Ellen ligger 8.a totalt men 1.a blad tjejerna vilket är otroligt starkt. Inför sista dagen är det otroligt tätt mellan placeringarna sex-tio och även om guld eller silver bland tjejerna. Ellen är en cool tjej och hanterar detta bra och har fina förutsättningar för att segla hem guldet.

Samtidigt som JNoM skall avgöras så startar årets seglarskola med över 30 deltagare. Vi har haft ett ökat intresse för varje år och seglarskolan är i princip fulltecknad redan i april via en kölista som vi jobbat med.

Lånebåtar begränsar skolan

 Vi jobbar varje år på att öka antalet lånebåtar som är en begränsade faktor samt att öka antalet instruktörer. I år har vi  sju juniorer som kommer från vår egen verksamhet  vilket är mycket bra.

För att lära sig segling så krävs att man känner sig trygg och därför at det viktigt för oss att jobba med många ledare som alla är välutbildade via vår verksamhet och genom Svenska Seglarförbundet.  Seglarskolan är från  8-15 år och vi har allt från rena nybörjare till seglare med flera JSM medaljer. En mix som är en av framgångsfaktorerna då det alltid finns någon att lära sig .

Stor trupp till JSM

Direkt efter seglarskolan så packar nio av Askersundseglarna sina båtar och åker till JSM som seglas fredag till söndag i Göteborg. Askersund representeras i Optimist av Ebba Fredriksson, Lovis Kläre och Gunnar Wistrand. I Laser 4.7 av Lina Dahlström, Oliver Lindqvist och i Laser Radial av Ellen Fredriksson, Gustav Fredriksson, Henric Thunander och Max Berström.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-08-02 21:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.