13 July 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Det var en gång en flygel som ...

Den dyra släktingen har tagit plats.Den dyra släktingen har tagit plats.

Världsklasspianisten Jean Efflam Bavouzet kom till Sjöängen tillsammans med en från London transporterad flygel. Det väckte tankar hos Sydnärkenytts medarbetare Olle Widell.

Det var en gång en flygel av släkten Yamaha som i samband med invigningen av Sjöängen för tre år sedan kom till Askersund. Nytillverkad och stolt installerades den i Stora Salongen. Den var så vacker där den tronade mitt på scenen. Svartglänsande och elegant drog den publikens blickar till sig och trivdes med det. Vid konserter och andra evenemang lät den sitt välljud höras i hela salongen och folk kunde röras till tårar när den spelades på. 

En av skötarna putsar i pausen.

Nu ryktades på staden att en fransk pianist tillsammans med Svenska Kammarorkestern skulle framföra en konsert av Beethoven på Sjöängen. Vår flygel gladdes åt det och vidtog sedvanliga förberedelser. Döm om hans förvåning när en finare släkting av familjen, en konsertflygel Yamaha FX, fördes in på scenen. Den hade just anlänt med båt och lastbil från London för några konserter i Sverige. Den var ännu elegantare och ännu mer glänsande och kostade tre gånger så mycket som husets flygel. Själv flyttades han bryskt åt sidan och kunde bara se på när släktingens skötare, två män som medföljde transporten, stämde, putsade och polerade den. De ägnade hela sin uppmärksamhet åt sin flygel och bevärdigade inte den andra en enda blick. 

Under konserten fick han stå där lite i skymundan under sitt täcke. Det var inte utan att han kände sig som den fattiga kusinen från landet. 

Den fattige kusinen från landet undanskuffad.
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-10 13:32
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.