Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Säsongsavslut för Musik i Birgittakyrkan

På söndag (14 november) är det dags för sista konserten för säsongen i konsertserien Musik i Birgittakyrkan i Olshammar.

Åsa Strid. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin Åsa Strid. Foto: Elisabeth Ohlson Wallin
Elain Olsson. Foto: Privat Elain Olsson. Foto: Privat

Vid konserten framträder Åsa Strid, cellist i Kungliga Filharmoniska orkestern i Stockholm. Hon studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och även i London för Ralph Kirshbaum och Robert Cohen. Åsa gjorde sin diplomkonsert med Kungliga Filharmonikerna. Hon var då solist i Ernest Blochs Schelomo. 

Under åren har Åsa Strid ofta framträtt i Konserthusets olika kammarmusikserier. På programmet i Birgittakyrkan står bland annat Beethovens cellosonat nr 2 och älskade celloklassiker som Saint-Saëns Svanen och Rachmaninovs Vocalise. 

Pianist är Elain Olsson. 

Konserten börjar klockan 14.

Förbokning

Det är fortsatt förbokning av platser i Birgittakyrkan. Dessa bokas genom att ringa Svenska kyrkan Askersund- Hammars växel på 0583-815 50 klockan 10-12 på vardagar eller via formulär på hemsidan. 

”Platserna har blivit fullbokade snabbt så det är en god idé att boka så snart man kan för att säkra sin plats”, hälsar arrangörerna.

Som vanligt går det också att beställa Olshammarsgårdens Afternoon tea-buffé efter konserten. Konserten har fri entré och Afternoon tea kostar 75 kronor. (WA)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-09 7:25
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.