Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
22 April 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Allt tyder på sänkt hastighet vid korsning

Nu tyder allt på att korsningen i Skyllberg får sänkt hastighet från 100 till 70 km/h för trafikanter på riksväg 50. Foto: Maria Gunnarsson.Nu tyder allt på att korsningen i Skyllberg får sänkt hastighet från 100 till 70 km/h för trafikanter på riksväg 50. Foto: Maria Gunnarsson.

Med största sannolikhet kommer den omskrivna "Skyllbergskorsningen" att inom kort få sänkt hastighet på riksväg 50. Från 100 till 70 km/h. Detta fastslår Lars Wadström hos Länsstyrelsen till Sydnärkenytt.

Vägsträckan vid det så kallade "Skyllbergskorset", alldeles utanför Skyllbergsvallen, har efter ombyggnad av riksväg 50 fått hastigheten 100 km/h. Något som upprört många. Nu ser det dock ut som att en ändring är på väg.

"Väldigt mycket klagomål"

Detta bekräftar Lars Wadström som är Länsjurist hos Länsstyrelsen.

- Vi har fått väldigt mycket klagomål till oss om hastigheten på vägsträckan och dessa har vi samlat ihop och skickat för yttrande till Askersund kommun, Polismyndigheten och Trafikverket, säger Lars Wadström.

Dessa aktörer har då fått chansen att ge sin synpunkt, och att Trafikverket då varit positiva till en sänkning från 100 till 70 km/h väger såklart väldigt tungt. Det ska gälla 200 meter åt båda håll innan korsningen.

Tippar på sänkning inom ett par månader

Det dröjer dock lite innan förslaget definitivt kan börja gälla.

- Nu är det skickat på remiss om sänkning från 100 till 70 km/h och man har fram till 27 april på sig att yttra sig i frågan. I och med att det var Trafikverkets eget förslag att sänka till 70 så är det möjligt att Länsstyrelsens beslut kommer att utmynna i detta, säger Lars Wadström.

Efter att remisstiden gått ut kommer förslaget att föredragas inför Länsstyrelsens ledning. Lars Wadström kan inte säga något specifikt datum då nya hastigheten börjar gälla, men säger att vid ett bifall är det troligt i juni om inget oförutsett inträffar.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-04-08 10:51
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.