Gå till innehåll
Askersund / Fotboll
En grupp pojkar poserar för en bild framför en julgran.

Bakre raden: Vincent Svensson, John Ihs, Viktor Åhsberg, William Fredriksson, Vincent Ljunggren, Hjalmar Hagerud, Rami Altabbal
Främre raden: Edvin Malmborg, Osama Abo Saleh, Ivar Bäckgren, Hamzeh Mjlawi, Nils Malmborg, Leo Björk. Foto: Johanna Davidsson.

Säljer julgranar för att kunna åka till Gothia Cup

Publicerad: 12 December 2023 14:48

IFK Askersunds P11/12 säljer i år julgranar där målet är att laget i sommar ska kunna delta i Gothia cup i Göteborg. – Grabbarna har än så länge sålt två granar, men vi hoppas såklart det ska bli mer granar sålda ju närmare jul vi kommer, säger Johanna Davidsson.

Det var efter ett föräldramöte där frågan togs upp om vad de skulle hitta på för att få in pengar på ett bra sätt där spelarna själva var involverade och där dök förslaget om granförsäljning upp. 

– Vi hade ett föräldramöte där vi funderade på hur vi skulle  få in pengar till laget där spelarna kunde vara involverade på ett bra sätt. En förälder i laget som är markägare erbjöd sig stå för granar. Vår affärsidé är att kunden beställer granen och grabbarna, med stöttning av oss vuxna, hugger granen och kör hem den. Efter jul åker vi runt och hämtar alla granar vi sålt och kör till återvinning. Eftersom vi enbart säljer granar på beställning så hugger vi inga granar i onödan utan de får växa vidare i skogen. För den som skaffar sin gran på annat vis så erbjuder vi även att enbart hämta granarna vid tomtgränsen/dörren, säger Johanna Davidsson.

Vad är det roligaste med att sälja granar?

– Man får vara ute i friska luften och hugga granar i naturen. Och om vi lyckas sälja granar så får vi in pengar som går till laget. Vi har huggit ner två stycken granar men hoppas kunna sälja fler granar och samla in 50-60.000 kronor så vi kan åka till Gothia cup i sommar, säger Ivar Bäckgren. 

– Jag tycker också det är roligt att hugga granar i skogen och vara ute i naturen, det blir spännande att se hur många vi säljer! Hoppas vi får in pengar så vi kan göra roliga grejer med laget, säger Nils Malmborg.

Behövs många sålda granar

Pojklaget behöver få sålt på en hel del granar för att ta sig till Gothia Cup i sommar.

– Vi hoppas få beställningar på 15-20 stycken granar. Grabbarna drömmer om att åka till Göteborg till sommaren och spela Gothia cup så de behöver jobba ihop mycket pengar för att ta sig dit. En gran kostar 400 kronor, säger Johanna Davidsson.  

Annons

askersund