03 Juni 2020
Tipsa: 070-557 67 92

"Ändra beslutet annars anmäler vi"

Socialnämndens alla handlingar har sekretessbelagts så att allmänhetens insyn stoppas. Ändra på beslutet annars blir det rättsliga åtgärderm, skriver en upprörd Siv Ahlstrand (S).

Askersunds kommuns nuvarande ledning håller på att bli en odemokratisk sammansättning där allmänheten inte längre får insyn. Offentlighetsprincipen har upphört för allmänheten och bör få en rättslig åtgärd. Socialnämndens alla handlingar har sekretessbelagts. Hur kan detta ske i Sverige?

Samtidigt har den nya ledningen beslutat att det är nämnderna som ska själva besluta om vilken budget de ska ha under kommande år, efter de ramar som Kommunfullmäktige beslutat. Medborgarna kommer inte få insyn vilka besparingar som den nya regimen bestående av M, L, KD och med stöd av SD och LPO gör i Askersunds kommun.

I tjänstemannaförslaget, som jag vet finns, är förslaget att korttidsboendet Syrenen ochFunktionstöd är de som ska bidra med stora minskningar med dryga 4 miljoner.

Ungdomarnas sommarfestival och Sista natten med gänget, som genomförs som drogfria arrangemang i samband med skolavslutningarna ligger som förslag att upphöra. Viktiga arrangemang för att förhindra debuten av droger.

Fler åtgärder finns men inga av dessa förslag får allmänheten ta del av då det är sekretessbelagt. Jag vill med det här debattinlägget kräva att socialnämndens ordförande Anna-May Björk vidtar åtgärder omgående så att medborgarna får del av vad som händer i Socialnämnden annars kommer det bli en rättssak från Socialdemokraterna då detta är olaglig åtgärd som ni har verkställt.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-27 20:44
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.