03 December 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Ryslig spökvandring på Sjöängen

Spöklika varelser och annat ruggit intog Sjöängen. Foto: Weine AhlstrandSpöklika varelser och annat ruggit intog Sjöängen. Foto: Weine Ahlstrand

När höstmörkret började sänka sig på torsdagskvällen under höstlovsveckan samlades några utklädda personer in Sjöängen. En vandring med spöktema hade gjorts i ordning.

Den vände sig till barn på låg- och mellanstadiet. 48 stycken hade fått biljett och de delades in i grupper om sex i varje. En guide medföljde och förde barnen till olika rum där de mötte mer eller mindre skräckinjagande varelser.

Vaksamhet inpräntades

Största vaksamhet inpräntades och ledtrådar gavs till ett lösenord som berättigade till ett pris vid vandringens slut.

Bakom detta evenemang stod Kultur och evenemangspersonalen och bibliotekspersonalen. Kulturcoach Pernilla Lindgren var den som höll i alla trådar. Hon hade en jobbig eftermiddag innan allt och alla var på plats. Vandringen hade lagts innan allhelgonahelgen för att inte blandas ihop med det kommersiella firandet som den blivit.

Attackerade av zombier

På stationerna fick deltagarna höra uppläsningar, bli attackerade av zombier, vara observanta, bli lite skrämda, se ljusspel med berättelse på innergården och gå i mål i bibliotekets sagohörna. Alla fick pris.

Alla böcker som var representerade finns att låna på biblioteket. Att öka läsintresset och visa vad som erbjuds är ett av syfte med evenemanget.

En mycket genomarbetad och väl genomförd spökvandring som arrangörerna har all heder av.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-10-30 10:45
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.