Gå till innehåll
Askersund / Konsert
En musiker som ler medan han spelar piano på scenen.

Robert Wells har premiär för sin show "Robert Wells vid flygeln" under tisdagen. På lördag uppträder han i Askersund. Foto: Ulf Stjernbo

Robert Wells uppträder i Askersund på lördag

Publicerad: 19 March 2024 15:17

På lördag kommer musikprofilen Robert Wells för att uppträda i Askersund. Wells är på turné med sin egna show "Robert Wells vid flygeln". - Jag ville tillbaka till Askersund, säger Wells till Sydnärkenytt.

Startdatum för “Robert Wells vid flygeln” är idag, 19 mars. 

Den långhårige pianolegenden, som hunnit fylla 62 år, har premiär i Sundsvall och uppträder dagen efter i Östersund. Därefter drar sig Wells söderut och på lördag spelar han alltså i Sjöängen, Askersund, med start klockan 19.

Klassiskt blandat med nytt

Robert Wells har turnerat runtom i landet i över 30 år. Han är kanske främst välkänd för sina konserter inom “Rhapsody In Rock”. Utöver det finns samarbeten med över 100 artister under åren.

I sin show “Robert Wells vid flygeln” utlovas stycken med musikens mästare så som Beethoven, Liszt, Chopin, Grieg. Därtill  egna kompositioner från den nya plattan ”Songs Without Words”. Detta varvas med Boogie, improvisationer, anekdoter och humor om livet med pianot vid sin sida.

Det är slutsålt med biljetter till flera av städerna som Wells uppträder i. Dock inte i Askersund. 112 av 495 platser finns kvar i skrivande stund.

-Jag har spelat i Askersund en gång tidigare, för tre, fyra år sedan, och jag tyckte det var en väldigt fin plats och sen kände jag mig så väl omhändertagen, så det var en önskan från mig att vi skulle spela i Askersund för den här showen, säger Robert Wells till Sydnärkenytt.

Överlag är det en innehållsrik vecka av evenemang vid Sjöängen. Under fredagen kommer exempelvis komikern Lennie Norman och uppträder. 

Annons

askersund