Gå till innehåll
Askersund / Brott
En traktor på en grusväg.

Företagare dömdes till en månads fängelse för traktor- och truckfylla. Traktorn på bilden är inte kopplad till artikelns innehåll. Foto Henrik Östensson.

Rattfull företagare
körde in i lastbilstrailer

Publicerad: 6 February 2024 7:17

En företagare i Sydnärke hade inte tänkt att köra något fordon den sjätte juni förra året. Han hade druckit rätt rejält med alkohol kvällen innan, och också druckit en öl på morgonen. Men så kom en lastbilstrailer till hans företag med varor som han var ”tvungen” att lasta av.

Det här hände 6 juni förra året. Företagaren körde både en truck och en traktor, men det gick inte så bra. Flera gånger körde han in i trailern och han välte också flera pallar med gods. Lastbilschauffören blev orolig och kände att hans säkerhet var i fara. Han larmade polisen.

En månads fängelse

När polisen kom till platsen visade det sig att företagaren hade 0,78 milligram alkohol per liter i utandningsluften.
 

Nu har den 69-årige företagaren från Sydnärke dömts för grovt rattfylleri. Eftersom han inte samtyckt till möjligheten att avtjäna straffet med samhällstjänst återstår bara att döma honom till fängelse, konstaterar tingsrätten. Han döms till en månads fängelse, han ska betala 1 800 kronor för de skador som uppkom till lastbilstrailern, och han ska betala 1 000 kronor till Brottsofferfonden.

Annons

askersund