Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 September 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Radions utsända berättar om sin vardag

– Äntligen kan vi satsa på scenkonst igen, säger Margareta Widell, ordförande i Askersunds Riksteaterförening.
Först ut är föreställningen ”Förstå världen – möt Radiokorrespondenterna”.

Sveriges Radios korrespondenter är på plats när det händer, där det händer. Från de utsända runtom i världen får du blixtsnabb nyhetsrapportering, men också fördjupning, analys och bakgrund till det som hänt. Förhoppningen är att det gör världen lite mer begriplig.

Nu får publiken möta några av radiokorrespondenterna och höra om deras arbete, deras vardag och erfarenheter.

Hemligt vem som kommer

”Historier från hela världen och korrespondenternas verklighet står i centrum under kvällen. Det är ett unikt tillfälle att möta, diskutera och fråga två speciellt inbjudna korrespondenter om olika världshändelser och deras erfarenheter. Vem som besöker just din ort förblir en hemlighet in i det sista, då korrespondenterna ständigt är på resande fot och kan ändra resplaner med kort varsel”, sägs det i programförklaringen.

Fri entré

Föreställningen produceras av Riksteatern i samverkan med Sveriges Radio och arrangeras av Askersunds Riksteaterförening i samarbete med ”Torsdagar på Sjöängen”. 

Föreställningen hålls i Stora salongen på Sjöängen torsdagen den 16 september klockan 18. Serveringen i Teaterfoajén öppnar klockan 17.

– Roligt att vi återigen kan se fram emot nya spännande kulturupplevelser, säger Margareta Widell.

– Vi är tacksamma för alla medlemmar som fortsätter att stödja vår verksamhet genom sitt medlemskap trots att vi inte kunnat genomföra några föreställningar under lång tid.

123 Schtunk. 123 Schtunk.
123 Schtunk återkommer

Om smittläget inte försämras och det blir nya restriktioner så genomförs tre arrangemang under hösten. Radiokorrespondenterna är det första.

Nästa föreställning är ”Världen är en scen – Det bästa av och med 123 Schtunk” på Sjöängen lördagen den 9 oktober.

Här utlovas en riktig skrattfest när de oefterhärmliga teaterclownerna åter besöker Askersund och Sjöängen.

Magnus Wetterholm. Magnus Wetterholm.
”Det kom så mycket emellan”

”Det kom så mycket emellan” är en föreställning från Stadra Teater med Magnus Wetterholm. Den framförs i Åmmebergs Folkets Hus lördagen den 23 oktober klockan 18.

Här möter publiken Christer, mannen som gett sig in i sin garderob för att rensa upp sitt liv. Men han blir hela tiden förhindrad att göra det han tänkt. Det kommer så mycket emellan.

Arrangörer är teaterföreningen och Folkets hus i Åmmeberg. Det sker med stöd  Regionens satsning ”Scenkonst utanför tätort” och Riksteatern i Örebro län.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-09-13 10:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.