Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Kommunprotest mot farlig korsning

Korsningen vid Skyllbergsvallen bör Korsningen vid Skyllbergsvallen bör "skyndsamt" justeras anser Askersunds kommun i en skrivelse. Foto: Maria Gunnarsson.

Askersunds kommun anser att korsningen vid Skyllbergsvallen längs riksväg 50 inte är trafiksäker och ber i en skrivelse Trafikverket att sänka hastigheten från 100 till 70 km/h vid sträckan.

Skrivelsen är undertecknad av Henrik Olofsson, utvecklingschef i Askersund kommun. "På grund av budgetskäl har Trafikverket valt att bygga korsningar mellan Åsbro och Askersund i lägre standard än kommunen önskat", står att läsa i dokumentet som är daterat torsdag 6 februari.

Justeringar bör genomföras "skyndsamt"

Därefter tas korsningen vid Skyllbergsvallen upp.

"Korsningen i Skyllberg är en farlig plats då den är relativt skymd och kombinerar fyrvägskorsning med busshållsplatser. Accelerationssträckan från busshållsplatsen ut på vägen är för kort för att bussarna ska få upp fart"

I skrivelsen föreslås därefter ett "förslag till lösning"

"Askersunds kommun anser att den tidigare tillfälliga hastighetsbegränsningen vid korsningen om 70 km/h ska återinföras på den aktuella sträckan medan såväl korsning som busshållplatser utreds för mer permanenta åtgärder. Vi anser att Trafikverket bör utreda korsningen och tillsammans med Länstrafiken utreda hur hållplatserna skall utformas för att klara en framtida 100 km/h standard, skyndsamt genomföra de justeringar som behöver göras och därefter höja hastigheten igen"

I slutet av 2019 skrev vi också om korsningen. Då var det närboende Maria Gunnarsson som protesterade och ville göra ansvariga uppmärksamma på den, i hennes tycke, trafikfarliga platsen.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-02-07 12:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.