Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Polisen hittade
grannes verktyg i sovrum

De bodde i samma hus i Askersund och hade förråd som låg intill varandra. Plötsligt upptäckte mannen i huset att flera verktygsväskor var borta från hans förråd. Låset var inte uppbrutet, men det gick att klättra in i hans förråd via grannens.

Det var den 1 september 2020 och polis och åklagare beslutade att genomföra en husrannsakan hos kvinnan som bodde granne med mannen. I hennes lägenhet hittade man två verktygsväskor med maskiner värda 12 000 kronor. Polisen hittade också 0,68 gram amfetamin i kvinnans lägenhet.
Kvinnan erkänner narkotikainnehavet, men har ingen aning om hur grannens verktygslådor hamnat i hennes sovrum. Hon tror att det kan vara någon av hennes besökare som placerat stöldgodset i hennes bostad.

Borde förstått att det var stöldgods


Nu har den 45-åriga kvinna dömts för ringa narkotikabrott och häleri. Tingsrätten menar att kvinnan måste ha förstått att det handlade om stöldgods. Kvinnan döms till skyddstillsyn eftersom hon numera går ett tolvstegprogram för att bli av med sitt missbruk och hon lämnar regelbundet drog drogprover som visar att hon inte missbrukar.
Kvinnan döms att betala 3 000 kronor i skadestånd till grannen eftersom han har fått tillbaka en del värdet från försäkringsbolaget.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-23 5:10
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.