10 August 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Polis tog fast misstänkt bedragare i Askersund

Tidigare under onsdagen har vi skrivit om omfattande bedrägeriförsök runtom i Sydnärke genom att personer blivit lurade att de fått swish skickat till sig. Under eftermiddagen kunde polisen stoppa en misstänkt man på bussen från Askersund, efter att ytterligare ett tilltag inträffat.

​En man ringde till polisen under eftermiddagen. Detta eftersom han blivit utsatt för ett försök att ta ut och lämna över pengar. En misstänkt person föreslog detta mot att swish skickades tillbaka efteråt.

Men mannen visste om att sådant förekommit som lurendrejeri, så han sa nej.

Han ska sedan ha sett hur en annan person blivit tillfrågad, denne tog ut pengar och blev förmodligen lurad. Polis kallades till Askersund, men den misstänkte hann sätta sig på en buss som åkte iväg.

Bussen stoppades dock på riksväg 50 vid Åsbro. På bussen konfronterades en man som stämde in på vittnesbeskrivningen. Han hade en summa kontanter och en bankdosa på sig som togs i beslag efter beslut av förundersökningsledare.

En anmälan kommer att tas upp. Det är oklart om samma man legat bakom alla övriga bedrägerier. (ABj)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-07-01 16:19
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.