Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Påskafton med knockoutsprint

Sprintstart i orientering. Foto: Alf AnneborgSprintstart i orientering. Foto: Alf Anneborg

På påskafton fanns landslaget i orientering på träningsläger i Askersund. Man tävlade i knockoutsprint i centrala stan.

Det är en rätt ny tävlingsform som närmast kan jämföras med sprinttävlingar inom längdskidåkningen. Sex löpare startar gemensamt. De tre bästa går vidare till nästa omgång och det hela slutar med en final. Banorna är korta och klaras av på mindre än tio minuter.

Coronapandemin tillät ingen publik vid start och mål, men många askersundare var ute i det soliga men lite kyliga vårvädret och kunde se orienterare på språng mellan de otaliga kontrollerna på olika ställen i stan.

Nyritad orienteringskarta

– Förutom landslaget fick många andra orienterare testa att springa efter den alldeles nyritade orienteringskartan över centrala Askersund, berättar Tomas Olausson från Askersunds OK.

För landslagsorienterarna var evenemanget i Askersund en förberedelse för EM i sprintorientering som går i Schweiz i slutet av maj.

En av många kontroller. En av många kontroller.
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-04-05 10:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.