Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
04 March 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Panik i Åmmeberg med helsjuk fars

En av huvudfigurerna, doktor Cederstam, bjuder in till Ansgarsklinken där farsen utspelar sig!. Foto Petra Gustafsson.En av huvudfigurerna, doktor Cederstam, bjuder in till Ansgarsklinken där farsen utspelar sig!. Foto Petra Gustafsson.

På fredag är det premiär för en ny fars med Askersunds jubileumsförening i Åmmebergs Folkets hus
”Panik på klinik” är en fars i sjukhusmiljö som bygger på en engelsk förlaga. Den svenska texten är skriven av Adde Malmberg, Johan Shildt och Robert Sjöblom.

Kliniken bedriver seriös verksamhet och behandlar människor som skadats i krig och naturkatastrofer och stöds av EU, men efter stängningsdags gör chefskirurgen lönsamma skönhetsoperationer. Detta leder förstås till missförstånd, förväxlingar och spring i dörrar så som det skall vara i en fars.

Särskilt kritiskt blir det när en EU-representant kommer för att inspektera verksamheten, och när en nyfiken journalist anar ett scoop.

På scenen finns: Stina Ogenklev, Bengt Niemelä, Andreas Ahlm, Patrik Larsson, Petra Gustafsson, Therese Njord-Nordahl, Micaela Jacobsson och Gunilla Högberg
Danny Stafström regisserar.

Många jobbar hårt

Ensemblen och flera andra som finns runt omkring  jobbar hårt med scenbygge, repetitioner, och allt annat som behövs för att det skall bli en härlig upplevelse för publiken. Peter Franzen, Ewa-Lena Sjökvist och Lisbeth Johansson tar hand om ljud, ljus, smink och kläder.

Sammanlagt blir det åtta föreställningar under de återstående helgerna i februari. Datumen 14/2, 15/2, 16/2, 21/2, 22/2, 23/2, 28/2 och 29/2.

Jubileumsföreningen i Askerund  har flitigt levererat teater och revyuppsättningar sedan 1993.  I början spelade de mest historiska uppsättningar, men de har också provat revy och olika farser. Sedan några år samarbetar föreningen med Folkets hus i Åmmeberg, som blivit huvudscen. Föreningen kom till i samband med Askersunds 350-årsjubileum. Föreningens första teater var ett krönikespel om Askersunds historia.

Biljetter och information finns på  www.visit askersund.se

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-02-10 14:48
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.