Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
18 January 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Pär och Lasse lockade fullt hus på Sjöängen

Musikerna Lasse Luthman och Pär Björck lockade många till Sjöängen. Foto: Olle WidellMusikerna Lasse Luthman och Pär Björck lockade många till Sjöängen. Foto: Olle Widell

”Torsdagar på Sjöängen” växer som publikarrangemang. Senast fyllde musikerna Lasse Luthman och Pär Björck lokalen. Sydnärkenytts Olle Widell fanns med i publiken.

Lasse Luthman och Pär Björck är två rutinerade musiker som ger ett avspänt intryck och verkar trivas med varandra. Lasse Luthman sjunger och spelar växelvis gitarr/ståbas medan Pär Björck spelar piano.

Jazz, evergreens och visa

På förhand hade utlovats: ”Kvällen spänner mellan lite jazz, evergreens, visa i en salig blandning”. 

Duon inledde programmet med en gånglåt följt av ”Balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind”. Så följde ”The Autumn Leaves” och ”Blue Moon” där Lasse Luthman sjöng och ackompanjerade sig själv på ståbas. 

Lite julstämning fick vi genom ”Karl-Bertil Jonssons julmusik”. Ett knippe melodier som ”Jag ringer på fredag”, ”Tamborito”, ”Solen färgar juninatten”, ”Det är lika bra att sluta drömma”, ”Mitt bästa för dig”, ”Håll mitt hjärta” med flera visar programmets bredd och variation. 

Lasse Luthman och Pär Björck. Lasse Luthman och Pär Björck.

Allt presenterat på trivsamt och roligt sätt av sångaren. Pratet kryddades med historier, minnen och självupplevda händelser.

Fullsatt 

Foajén en trappa upp på Sjöängen var fullsatt, extra stolar fick tas fram. En röst ur publiken:

”Jag gick i skolan på Norra Bergen. Vi hade morgonbön varje morgon och en samling i veckan spelade Pär något klassiskt. Det var de enda jag gick på.” 

Björck och Luthman avslutade sitt program med ”I can´t give you anything but love, baby”, ”Fly me to the moon” och ”I´ll wait for you”. 

Det som utlovats på förhand uppfylldes och uppskattades. På väg hem dök i minnet, som av en händelse, titeln på en bok av John Steinbeck upp, ”En underbar torsdag”. 

Resterande program för Torsdagar på Sjöängen:

2 december: Joyvoice Askersund.
9 december: Jul med Myrra & Farbror Keps.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-27 15:05
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.