Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
27 July 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Orken tryter på Smedsgården
"Snälla lyssna på oss!"

Personal på Smedsgården har vänt sig till kommunledningen för att arbetsbelastningen är för hög. Foto: Weine AhlstrandPersonal på Smedsgården har vänt sig till kommunledningen för att arbetsbelastningen är för hög. Foto: Weine Ahlstrand

De anställda på två avdelningar på äldreboendet Smedsgården i Askersund går på knäna. I ett brev till kommunledningen beskriver de en arbetssituation som lett till sjukskrivningar och till att kolleger slutar - en ond cirkel där sjukskrivningar leder till högre arbetsbelastning som leder till nya sjukskrivningar.

Schemat, ett så kallat hälsoschema, men som en del anställda kallar ohälsoschema, är en orsak till problemen.

Schemat har, enligt brevet från personalen på avdelning C1/C2, lett till korttidssjukskrivningar.

Den andra orsaken är svårighet att få tag på erfarna vikarier, med följd att den fasta personalen får större arbetsbörda.

Ovanpå det kommer flytten till nya Smedsgården, och pandemin med förhållningsorder att vara hemma vid minsta symtom.

Mariette Kemhagen, facklig representant för Kommunal, känner inte till brevet, men håller med om problemen:

- Jag jobbar själv på Smedsgården, på en annan avdelning, men så här ser det ut, konstaterar hon.

- Det är jättejobbigt just nu.

- Det är jättejobbigt just nu, säger Kommunals Mariette Kemhagen. Foto: Privat - Det är jättejobbigt just nu, säger Kommunals Mariette Kemhagen. Foto: Privat
Undersköterskebrist

- Kruxet är att hitta kompetent personal. Det är ju inte så att det går erfarna undersköterskor och väntar på att få jobb, säger Mariette Kemhagen.

- Vi har många bra vikarier, men om de inte har undersköterskeutbildning så får de inte göra saker som att ge insulin, lägga om sår och ge läkemedel. Det måste man vara undersköterska, och dessutom ha erfarenhet, för att få göra på delegation. Och då blir det mer att göra för andra, förklarar Mariette Kemhagen.

- Man kan vara den enda med delegation på flera avdelningar.

Just det beskriver personalen på C1/C2 som ett stressmoment:

“Det är en stress för de som behöver gå till andra avdelningar och ge insulin till hyresgäster de kanske aldrig har sett förut och inte har kännedom om. Som insulingivande personal tar man ett stort ansvar för personens säkerhet vilket är svårt att fullfölja när man går tillbaka till sin avdelning och lämnar över till kvarvarande personal. Har den personalen då kunskap i detta område?”

Bristen på vårdutbildade och erfarna vikarier gör också att dokumentationen blir lidande, anser personalen på C1/C2.

Vet inte om man ska jobba

Schemat läggs i fyraveckorsperioder av en schemaplanerare. Sedan får de anställda möjlighet påverka sitt schema. Därefter går schemaplaneraren in och kontrollerar att bemanningen är rimlig. Det kan betyda att pass försvinner. Får undersköterskan inte ut sin arbetstid under en månad så blir det minustid, man blir alltså skyldig arbetsgivaren tid.

I schemat finns “disponibel tid”, vilket innebär att man får veta senast kl. 16 dagen innan om man ska jobba dagen därpå. Om man inte kallas in har man plötsligt en ledig dag, och risken för minustid ökar. Det blir också svårt att planera sin fritid, skriver personalen i brevet.

Delad tur med tre timmars paus

Ett annat arbetstidsproblem är delade turer på både helger och vardagar, vilket ett sätt att ha tillräckligt mycket personal på plats på morgnar och kvällar när det är mest att göra. Pausen mellan arbetspassen är tre timmar - en del i personalen hinner inte hem på den tiden.

Anställda på C1/C2 berättar för Sydnärkenytt att de är slitna, om korttidssjukskrivningar för att de inte orkar, oro över att kolleger slutar och egna funderingar på att byta jobb.

“De äldre får inget märka”

Fackrepresentanten Mariette Kemhagen känner igen beskrivningarna, även om man på hennes avdelning inte har delade turer på vardagarna. Bristen på undersköterskor märks i hela äldreomsorgen, även hemtjänsten.
- Vi gör vårt bästa. De äldre får inte märka av problemen. Vi kan inte tulla på kvaliteten - vi har ett ansvar mot de äldre, mot anhöriga, mot politiken ... och mot varandra. Vi får inte tulla på arbetsmiljön heller, säger hon.

- Jag tycker att vi har en bra dialog med våra enhetschefer, men det är tufft just nu.

Brevet från personalen på C1/C2 avslutas med “Snälla lyssna på oss!”.

Bra att personalen belyser probem, tycker Caroline Dieker (m). Foto: Askersund kommun Bra att personalen belyser probem, tycker Caroline Dieker (m). Foto: Askersund kommun

Kommunstyrelsens ordförande Caroline Dieker (m) har fått brevet från avdelning C1-C2. Hon säger att det är “jättebra att personal belyser problem som finns”. Hon har inte återkopplat till de anställda eftersom brevet inte var undertecknat med namn.

- I någon mån är det en situation som är känd. Det är svårt att hitta vikarier med tillräcklig utbildning. Men jag upplever att det finns möjlighet att förändra i organisationen, om enhetscheferna får möjlighet att vara mer närvarande i det dagliga arbetet.

- Det åligger socialchefen att gå vidare med problemen som tas upp i brevet. Personalen ska inte behöva uppleva att arbetsmiljön är dålig, och vi kommer att följa upp det.

Sydnärkenytt ha sökt socialchefen Maria Ståhl som har semester.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-08 12:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.