28 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Alexandra öppnar nytt på Sundsbrogatan

Alexandra Schützer framför lokalen på Sundsbrogatan i centrala Askersund där hon öppnar sin skönhetssalong. Foto: Privat.Alexandra Schützer framför lokalen på Sundsbrogatan i centrala Askersund där hon öppnar sin skönhetssalong. Foto: Privat.

Från att förlösa kalvar och mocka skit till att öppna en skönhetssalong. Det är den vägen Askersundstjejen Alexandra Schützer tagit. Under måndagen öppnar hon Salong Prospero på Sundsbrogatan.

En liten invigning hölls i lördags och under måndagen kommer Salong Prospero att öppna i Askersund. Prospero är italienska och betyder välmående, berättar Alexandra Schützer, som ligger bakom det hela.

Ser potential att växa

Alexandra är 28 år och bor och är uppväxt i Askersund. Tidigare har hon jobbat i butik och inom lantbruk med att "mjölka kor, förlösa kalvar och mocka skit", som arbetet bland annat innebar.

På sin fritid började hon då med att göra naglar.

- Jag tyckte det var otroligt roligt och började få en kundkrets som snabbt växte. Så jag bestämde mig för att gå utbildning inom yrket och nu är jag klar och gör ett försök att öppna i stan, jag vet att det finns en stor efterfrågan.

Salong Prospero kommer till en början bland annat att erbjuda nagelvård, tandblekning, fotvård, fransförlängning och vaxning. Lokalen som Alexandra flyttat in i är på 90 kvadrat och räcker mer än väl.

- Det är bra med ytor och är ett otroligt bra läge. Om verksamheten utökas finnas det plats för det. Till en början blir det jag och en tjej som kommer hjälpa till som fransstylist.

Tacksam mot hjälpsam familj

Man har såklart fått renovera en del.

Nu ska lokalen vara mer ljus och fräsch än tidigare. Och Alexandra är tacksam för den hjälp hon fått för att kunna komma igång.

- Hela min familj har gett sin själ i att hjälpa till. De har jobbat på nätter och flängt runt lite överallt för att hitta rätt inredning. Så nu känns det otroligt bra att äntligen kunna öppna, avslutar en taggad Alexandra Schützer.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-02 11:26
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.