28 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Grön sommarlovsfest med Lisa Ajax

Lisa Ajax kommer till Lisa Ajax kommer till "Grön sommarlovsfestival". Foto: Beata Cervin

För fjärde året i följd arrangerar Askersunds kommun tillsammans med en rad olika aktörer ”Grön sommarlovsfestival” i samband med skolavslutningen för årskurs 6 till 9. Syftet är att minska alkoholkonsumtionen bland ungdomar. Årets artist på festivalen är Lisa Ajax, bland annat känd från Melodifestivalen och Idol.

Grön sommarlovsfestival pågår från klockan 16 till midnatt den 11 juni. Festivalen arrangeras av ungdomsgården Hörnan och kommunens ANDT-samordnare i samarbete med företagare, föreningar, föräldrar, kyrkor, polisen och ungdomarna själva. Ungdomarna har bland annat fixat sponsorer som bjuder på hamburgare och läsk. 

– Grön sommarlovsfestival börjar bli en tradition nu. Förra året lockade festivalen 210 ungdomar. Alla som blåste grönt två gånger under kvällen var med i ett lotteri, med många fina vinster. Tanken är att de som väljer bort alkohol ska premieras, samtidigt ska aktiviteterna och lotteriet underlätta för ungdomarna att välja bort alkoholen på skolavslutningen, säger Catrin H. Karlsson, ANDT-samordnare på Askersunds kommun i ett pressmeddelande.

Bland aktiviteterna som ungdomarna kan välja på under festivalen finns hinderbana, bumperballz och waterzorb. Utöver artisten Lisa Ajax kommer även en DJ finnas på plats under festivalen, båda i Stora salongen på Sjöängen, där scengolvet kommer att förvandlas till dansgolv. (WA)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-06-05 22:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.