Gå till innehåll
Askersund
Illustrerad karta över ett planerat bostadsområde med utmärkta tomter och omgivande grönska.

En illustration framtagen av Askersunds kommun om hur området i Gustavslund kommer att se ut.

25 nya tomter i Askersund släpps i april

Publicerad: 21 March 2024 15:53

I april släpps 25 nya villatomter i området Gustavslund i Askersund. Tomterna kommer att först erbjudas de som har en plats i kommunens tomtkö. Två visningar för allmänheten kommer att hållas, den 3 och 13 april.

Askersund kommun bekräftar nyheten via ett pressutskick:

“Gustavslund ligger i norra delen av Askersund. Området har närhet till stadens utbud och samtidigt nära till naturområden. Det är planerat för att skapa en luftig känsla med grönområden och sparade träd”, står där att läsa.

Även företag erbjuds mark

– En annan fördel med området är att variationen är stor när det gäller tomternas storlek. De är från 1 000 kvadratmeter stora ända upp till 2 000, vilket är ovanligt stort för villatomter. Det här är dessutom ett område som blir en fortsättning på de redan etablerade och uppskattade områdena Lustenrust och den befintliga delen av Gustavslund, säger Henrik Olofsson, utvecklingschef på Askersunds kommun.

Vidare står att läsa om tomternas läge och pris:

“Intill de nya villatomterna ligger Humlegårdens förskola. Det finns också bra cykelvägnät för att nå skolor, idrottsplats och centrum. Tomternas pris varierar mellan 395 000 och 825 000 kronor. På området finns även två byggrätter för flerfamiljshus som kommer att erbjudas företag som anmält sig till kommunens intresselista för den typen av tomter senare under våren”.

Visningarna hålls onsdag den 3 april klockan 18.00 och lördag den 13 april klockan 11.00. Utskick till de som står i kommunens tomtkö kommer att gå ut den 8 april via e-post och via post under vecka 15. Sista dag för intresseanmälan är 23 april. 

Annons

askersund