28 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Ny flytbrygga vid Hagabadet

Bryggorna sätts ihop i små sektioner, som sedan sammanfogas. Bryggorna sätts ihop i små sektioner, som sedan sammanfogas.

I dagarna monteras helt ny flytbrygga vid Hagabadet, Alsen, i Askersund. Den ska bli handikappanpassad, miljövänlig, lätthanterlig och nästan underhållsfri. Den ska även vara stabil och inte gunga särskilt mycket. Bryggorna är en del av en översyn av kommunernas badplatser som sker just nu.

Det är en ny typ av bryggor som Askersunds kommun nu provar

Ann-Kristin Olsson, kultur och fritidsförvaltningen:

– Det är ett led i kommunens satsning på badplatser. Hargebadet var först ut och nu har turen kommit till Haga. Nästa ort är Åsbro. Bryggorna ska kunna ligga i över vintern men med tanke på vindens och vågornas inverkan bör de nog ändå plockas upp. Risken är nog annars att de sliter sig. 

Bryggorna ska också förses med räcke.

Leverantör är Hags i  Aneby, Småland. Från början ett svenskt företag men nu sker tillverkning i Polen men med svensk design. Arbetet ska vara klart i god tid innan badsäsongen. Premiärdoppet kändes ganska dock tämligen avlägset med nordlig vind och lite snöflingor i luften. Bryggorna är tillverkade helt  i plast.

Arbetet skedde i bitande nordanvind.

De gamla bryggsektionerna har placerats vid badplatserna vid Mariedamm och Kårberg. 

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2020-03-30 16:42
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.