Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
13 August 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Ny restaurang öppnar vid torget i Askersund

Soran Mamand, med gott stöd av sambon Anna Reistadmo, öppnar snart restaurangen Soran Mamand, med gott stöd av sambon Anna Reistadmo, öppnar snart restaurangen "Casa Mia". Foto: Anders Björk

Inom kort öppnar en ny restaurang vid torget i Askersund. Det är Soran Mamand, med sambon Anna Reistadmo som stöd, öppnar "Casa Mia". - Vi kommer ha ett utbud som saknats i Askersund, säger Soran Mamand till Sydnärkenytt

Något specifikt datum för öppningen är inte bestämt ännu, men det blir inom de närmsta veckorna. Det ser relativt klart ut invändigt, bara den så kallade finputsen återstår för “Casa Mia”

Renoverat det mesta invändigt

Renoveringen har pågått sedan i juli, en omfattande sådan. 

- Vi har bytt golv, målat om väggar, dragit ny ström, köpt en ny bardisk. Det är mycket som är nytt, nästan en helrenovering, säger Anna Reistadmo på plats. 

Tidigare låg här en pizzeria. Den lämnade tidigare under året. Tidigare låg här en pizzeria. Den lämnade tidigare under året.

Anna jobbar normalt sett hos Zinkgruvan Mining, men har varit mycket delaktig vid renoveringen. Hon påtalar att hon säkert kommer finnas på plats ibland och hjälpa till även när restaurangen öppnat. Men det är hennes sambo Soran Mamand som kommer att driva “Casa Mia”.

- Under dagen kommer vi att ha lunchbuffé och på kvällar a la carte, fastslår Soran Mamand.

Ett utbud som saknas i Askersund

“Casa Mia” betyder på italienska “Mitt Hem” och det var ett namn som föll duon i smaken, speciellt med tanke på att de planerar ha ett utbud som är mycket influerat av det italienska köket. De hyr lokalen av en privat fastighetsägare. 

- Soran har pratat länge om att han vill öppna nåt eget. Och nu när den här lokalen blev ledig passar det perfekt. Den ligger väldigt bra till vid torget och är bland de bästa lägena som finns i Askersund, säger Anna Reistadmo. 

Soran har jobbat under många år inom restaurangbranschen. Bland annat hos “En trappa upp”, som ligger bara ett stenkast bort, även det vid torget. Det finns flera populära restauranger sedan tidigare i Askersund, men Anna och Soran räds inte konkurrensen utan tror det kommer gå bra. 

- Vi tror på vårt koncept, det blir mycket sallader och färsk pasta och det utbudet kanske inte finns så mycket av just nu i Askersund, avslutar Soran Mamand.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-04 12:01
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.