Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
23 January 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Ny ordförande i Askersund i Centrum

 Johan Högberg, ny ordförande för Askersund i centrum. Foto: Askersund i Centrum Johan Högberg, ny ordförande för Askersund i centrum. Foto: Askersund i Centrum

Sedan ett par veckor tillbaka är Johan Högberg ny ordförande för Askersund i Centrum.Många känner säkert igen Johan både från Johans Leksaksbod men även som en av tjuvarna i SVT:s serie Tjuv och Polis. Johan brinner för Askersund och vill gärna engagera sig för utveckling av staden och handeln.

Askersund i Centrum är en förening som arbetar för att främja handeln och näringslivet i Askersunds kommun. Föreningens mål är att Askersund ska vara en attraktiv stad att besöka, bo och leva i, en köpmannaförening, som breddats lite.

– Intresset att samverka och engagera sig i detta arbete har ökat så vid senaste årsmötet utökades vi styrelsen med ytterligare två platser berättar Johan.

De personer som ingår i styrelsen detta år är Johan Högberg, (Johans Leksaksbod), Mats Carlsson (ICA), Marcus Helgstedt (Handelsbanken), Emelie Edström (Salong Lux), Monica Walfridsson (Lekia), Iréne Hirvelä (Askersunds Skoshop), Annika Vissberger (Stockshammar), Lars Åhlin (Åhlins), Harry van der Sleen (The Final), Attila Kilic (En trappa upp) och Kajsa Ekefall (Askersunds Skoshop), centrumledare Lea Rauch (Askersunds kommun), Henrik Olofsson (Askersunds kommun) och Sofia Fredriksson (Askersunds kommun).

Bland föreningens aktiviteter kan nämnas Barnveckan, garderobrensningsdagar, pallutdelning, jul i Askersund, julbelysning, gemensam Facebook och instagram, välkomstbrev till alla nyinflyttade och annan gemensam marknadsföring av handeln och staden.

Ett av de första uppdragen Johan fick från styrelsen i föreningen var att skriva ett öppet brev till Zinkgruvan Mining, för att de tagit initiativet att sponsra handeln i kommunen genom att ge varje anställd ett presentkort att spendera i kommunen.

Artikeln bygger på ett pressmeddelande från Askersunds kommun.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-06-25 8:09
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.