Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
03 February 2023
Tipsa: 073-629 83 19

Järnhandlare och byggare öppnar byggretur

Askersund får en ny byggretur. En affär där begagnat byggmaterial, kök, badrum, fönster och liknande ska säljas. Det är Tommy och Erika Melander som driver både Edlunds järnhandel och Melanders Byggentreprenad som ska utöka ytorna vid järnhandeln för byggreturen.

– Det här är väl en idé som fötts under åren i vårt byggbolag. Vi jobbar ju ofta med renoveringar av kök, badrum och liknande. Ofta handlar det ju om rätt nya saker, fullt funktionella som annars har slängts. Har ofta funderat på det rimliga i det. Sedan ligger ju återvinning, återbruk i tiden. Vi måste hjälpas åt för att få resurserna att räcka till, säger Tommy Melander.

Han fortätter:

– Vi kommer fundera ut något system för att kvalitetsmärka, värdera varorna. ABC kanske som exempel. Då ska A innebära högsta klass. En vara i som är i princip nyskick.

Kommer ni sälja även vitvaror?

– Vi har inte helt beslutat vad vi ska sälja än. Så det kan komme, vi får se. Vi ser också att vi kanske kommer hjälpa bygghandeln området med att sälja exempelvis felbeställningar. Det händer exempelvis att det blir felbeställningar av fönster.

Även inlämning

De kommer också troligen bli möjligt att lämna in byggmaterial för försäljning.

– Ja, vi ska väl hitta på något sätt att förmedla betalning.

Var kommer ni hålla till?

– Men det blir i i lokaler i anslutning till Edlunds järnhandel. Byggreturen kommer kopplas till järnhandeln, samma organisationsnummer. Vi håller på och röjer plats, förbereder just nu. Tanken är att smyga igång redan vid månadsskifte. januari februari.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2023-01-24 10:43
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Trädgårdsgatan 9B, 692 31 Kumla