Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
23 January 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Nu blir det kommunal fotvård i Askersund

Frågan om kommunal fotvård har debatterats i Askersund sedan 2018 då den nuvarande kommunledningen tog beslutet att avskaffa den kommunala fotvården för äldre, framför allt boende på äldreboenden. Nu kommer fotvården i kommunal regi tillbaka

Igår bifölls en motion som Socialdemeokraterna, Centerpartiet, Miljöparitet och Vänsterpartiet lagt om att återinföra den kommunala fotvården.

– Det var ett relativt enkelt beslut eftersom vi redan tidigare beslutat om detta i budgeten. Fotvården ska dock vara självfinansierande, säger Caroline Dieker (M).

Anna Ahnér (S), säger så här:

– Det är bra att få får till det här. Det är bara utbildade undersköterskor som kan gå utbildningen i terapeutisk fotvård. Det gör att det inte är så lätt att hitta terapeutiska fotvårdare på öppna marknaden. Nu kommer vi kunna ha en i kommunal regi.(HÖs)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-01-13 13:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.