28 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Askersunds egen Tom & Jerry bor hos Linda

Här tittar katten Pelle på medan den modige musen tagit sig fram för att avsmaka dagens lunch. Foto: PrivatHär tittar katten Pelle på medan den modige musen tagit sig fram för att avsmaka dagens lunch. Foto: Privat

En riktigt modig mus har kommit till Linda Gustafssons hem i Åsbro. Den är så tuff att den lagt sig i kattens matskål och ätit, samtidigt som katten sitter bredvid och tittar på.

- För två dagar sen märkte jag att katterna var väldigt intresserade av något under soffan, och igår sprang musen runt katterna lite som att den retade dem. Sen nu i morse satt den helt oberörd och drack vatten och satt sen i godisskålen och åt innan den sprang och gömde sig igen, säger Linda Gustafsson under söndagen.

Tror att Doris kommer ta musen

Linda bor i Åsbro och har två katter i sitt hem vid namn Doris och Pelle. När musen, som ännu inte fått något namn, tog plats vid vatten och matskålen var det Pelle som förundrad satt bredvid och tittade på. En modig mus?

- Ja, den är helskön faktiskt, fastslår Linda.

Stöter du ofta på möss i hemmet och hur brukar dina katter behandla dem?

- Ja, jag brukar få kasta ut döda möss minst varannan dag. Både hela och halva. Ärligt talat tror jag Doris kommer ta musen, men skulle den vara helt ensam och inte drar hit andra så kan den få stanna.

Det är Doris som är den mest vane jägaren medan Pelle är lugnare. När musen vågade sig fram till mat och vattenskålen låg Doris och sov i en garderob. 

- Säger jag till Pelle att gå ifrån den så gör han det faktiskt. Vi har väl fått en husmus nu, avslutar Linda Gustafsson.

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-09-29 11:31
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.