25 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Mullrande vårtecken rullade in

Motorcyklar fyllde torget. Foto: Weine AhlstrandMotorcyklar fyllde torget. Foto: Weine Ahlstrand

En efter en rullade de in på kullerstenstorget. Som ett vårtecken. Hur många? Oklart. Men fler än de senaste åren. "Beror på fina vädret", konstaterade flera MC-förare.

Traditionsenligt blev det motorcykelsamling på Valborgsmässoaftonen på torget i Askersund. Tvåhjulingarna, och en del med fler hjul, rullade och mullrade in på torget. De kom i kortege från Kumla och Hallsberg och från okända håll. För en del var det säsongspremiär, vårmönstring.

– Jag besiktade den för några dagar sedan, utan anmärkning. Nu har jag kört sju mil ungefär och det är mer än den rullat på 19 år. Härligt, menade Kenneth Johansson när han parkerat sin Skoter NSU Prima från 1957 mitt på torget.

En liten bit bort parkerade ett gäng från Kumla-Hallsberg sina glänsande motorcyklar.
– Perfekt väder för motorcykelåkare, menade Morgan Johansson med kompisar.

Nyare ekipade dominerade, men bland dem stack en del gamla rariteter ut. Som en belgisk Sarotea från 1938. Ägare Benny Andersson från Kårberg:
– Pappa köpte den ny 4 juni 1938 visar registreringspappren. Jag har varit här med den varje valborg sedan 2014.

Många fina motorcyklar. Många intressanta berättelser. Vid 20.00 rullade de iväg mot okända mål eftersom valborgsbrasan vi Skyllberg inte tändes detta år. Hur många motorcyklar? Kanske någon räknade och kan berätta ...

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-04-30 19:58
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.