Gå till innehåll
Askersund / Brott

Misstanke mot anhållen i Askersund har stärkts

Publicerad: 18 March 2024 16:27

Misstankarna mot den man som anhölls för mordförsök på en kvinna i Askersund, under lördagen, har stärkts. - Det har funnits brottsmisstankar tidigare i deras relation, säger jouråklagare Henrik Nyberg.

Sydnärkenytt skrev om fallet under söndagen. En kvinna i 50-års åldern fick hämtas med ambulans från en bostad i centrala Askersund och en man i 55-års åldern, som hon har en relation med, anhölls. 

Mannen förnekar brott

Kvinnans tillstånd är fortsatt allvarligt och hon har ännu inte kunnat höras av polisen. Rubriceringen är nu ändrad till på sannolika skäl misstänkt. Polisen har tidigare skrivit att mannen är skäligen misstänkt, en lägre misstankegrad. 

-När mannen delgivits misstanke i förhör så har han förnekat brott, säger Henrik Nyblom som har titeln jouråklagare. 

En jouråklagare hanterar olika ärenden varje dag. När den anhållne släpps eller blir häktad fördelas ärendena vidare. 

-Det har funnits brottsmisstankar tidigare i deras relation. Nu går utredningen vidare och får visa vad den kommer fram till, avslutar Henrik Nyblom. 

UPPDATERAT: Mannen har under tisdagen häktats misstänkt för grov misshandel. Detta skriver Nerikes Allehanda. Åklagaren ville häkta mannen för mordförsök, men Örebro Tingsrätt ansåg det skulle rubriceras som grov misshandel. Så sent som i januari friades mannen för grov kvinnofridsskänkning. Den inblandade kvinnan sade då i rättegång att hon inte kunde minnas nåt, detta enligt Nerikes Allehanda. 

Annons

askersund