Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 July 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Missing People söker Mariedammsbo

Kenneth, 72, från Mariedamm har varit försvunnen sedan 21 juni. Skärmdump från Missing Peoples Facebook-sida.Kenneth, 72, från Mariedamm har varit försvunnen sedan 21 juni. Skärmdump från Missing Peoples Facebook-sida.

72-årig Kenneth försvann från sitt hem i Mariedamm 21 juni. Polisen har gått ut med efterlysning.
Under söndagen sökte Missing People och Sjöräddningssällskapet efter mannen i skogarna vid Mariedamm och i sjön Skiren.
Man hittade inga spår efter Kenneth, och nu uppmanar Missing People grannarna att titta på sina tomter och i uthus.

- Vi har haft tre patruller ute, sammanlagt 45 personer, och två patruller söker fortfarande, berättar Per Folkeson från Missing People Sweden Örebro på söndagseftermiddagen.

Då hade Sjöräddningssällskapet sökt av Skiren med en svävare från Vättern.

Mannen anmäldes försvunnen i slutet av juni. Då hade han inte hörts av sedan 21 juni.

Inga spår

- Vi har inga som helst spår än. Eftersom chansen att personen är vid liv när det har gått så här lång tid är mikroskopisk så har vi inte bråttom när vi söker. Det är långsamt och noga som gäller så att vi inte riskerar att missa något och så att vi kan vara säkra på att vi har sökt av ytan, förklarar Per Folkeson.

Söndagens sök sker i blandad terräng.

- Det kan finnas gropar, snår, stubbar och stenar. Det gäller att se dels var man sätter sina egna fötter, dels söka höger, vänster, framåt, bakåt, uppåt och nedåt. Det är tidskrävande. Och det är tröttande att koncentrera sig, beskriver Per Folkeson patrullernas arbete.

Efterlysning

Polisen i Hallsberg gick ut med en efterlysning i veckan. 72-årige Kenneth sågs senast i Mariedamm 21 juni. Han har kort grått hår, bär glasögon och är cirka 175 cm lång. Polisen tar emot tips på telefonnummer 11414.

Uppdatering

Vid 17-tiden avslutade Missing People söndagens sökning utan att ha hittat några spår efter Kenneth. Det kommer förmodligen bli fler söktillfällen. Tills dess ber Per Folkeson Mariedammsborna att söka på sina tomter och uthus.

- Det händer att personer som försvinner hittas bara några hundra meter hemifrån. En anhörig till mig jobbade för massor av år sedan på ett vårdboende där en dement person försvann. Han hade på något sätt tagit sig ner i källaren och gått in i en garderob, så jag uppmanar verkligen Mariedammsborna att titta i sina egna domäner, säger Per Folkesson.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-07-11 15:30
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.