Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 June 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Missa inte anmälan till årets simskola

Ett dopp i sjön Ween i Svinnersta. Foto: Weine AhlstrandEtt dopp i sjön Ween i Svinnersta. Foto: Weine Ahlstrand

Sommaren närmar sig. Tid för bad och vattenlek. Då är det viktigt att kunna simma. Nu går det att anmäla sig till årets simskola och märkestagning i Askersunds kommun.

Liksom tidigare år är det Zinkgruvan Mining AB som sponsrar simskolorna. ”Denna satsning är möjlig genom ett samarbete med Zinkgruvan Mining AB”, skriver kommunen på sin hemsida.

På sex orter

Simskola och märkestagning hålls på sex orter i kommunen:

Vecka 27-28 i Rönneshytta och Åsbro.

Vecka 29-30 i Zinkgruvan och Svinnersta (Snavlunda).

Vecka 31-32 i Askersund och Harge.

Man väljer själv vid vilken badplats man vill delta och fyller i det på anmälningsblanketten som finns på kommunens hemsida. Anmälan är bindande och sista anmälningsdag är 7 juni.

Simskola anordnas för barn som inte kan simma 25 meter och från det år barnet fyller 6 år. Märkestagning anordnas för de barn och ungdomar som kan simma minst 25 meter. Simskolan och märkestagningen är avgiftsfri. (WA)

Mer information och anmälningsblankett finns här

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-06-02 9:19
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.