Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
28 October 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Mer ljuv musik i Birgittakyrkan

På söndag är det åter dags för Musik i Birgittakyrkan. Den här gången är det en trio bestående av klarinettisten Lotta Pettersson Van den Poel, violinisten Roger Olsson och pianisten Elain Olsson som spelar. Programmet sträcker sig från Bach och Mozart till Gershwin och Piazzolla med flera.

Alla musikerna är utbildade vi Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Lotta Pettersson Van den Poel har sedan vidareutbildat sig vid Antwerpens Musikkonservatorium i Belgien och Roger Olsson och Elain Olsson vid Luzern Musikkonservatorium i Schweiz. 

Roger Olsson, Elain Olsson och Lotta Pettersson Van den Poel underhåller i Birgittakyrkan. Foto: Privat Roger Olsson, Elain Olsson och Lotta Pettersson Van den Poel underhåller i Birgittakyrkan. Foto: Privat

Alla tre både frilansar som musiker i olika sammanhang och har också fasta anställningar. Lotta i Västerås Sinfonietta och Blåsarsymfonikerna i Stockholm. Roger i Svenska kammarorkestern. Och Elain driver konsertserien i Birgittakyrkan genom sin anställning i Svenska kyrkan Askersund-Hammar.

Afternoon tea

Plats och tid: Birgittakyrkan, Olshammar, söndagen den 17 oktober klockan 14.

Plats till konserten bokas genom att ringa 0583 - 815 50 vardagar klockan 10-12 eller genom att fylla i formuläret på Svenska kyrkan Askersund Hammars hemsida. 

Det finns också möjlighet att boka plats på Olshammarsgårdens Afternoon tea efter konserten. (WA)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-10-11 12:01
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.