Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 May 2021
Tipsa: 070-557 67 92

Badplats söder om Karlsborg

"Försvaret varnar för farligt skjutmål"

Aktion Rädda Vätterns uppgifter styrks nu av försvarets egen undersökning av skjutmålet Hammaren ute i Vättern söder om Karlsborg. Platsen strax utanför Enebågens badplats är ytterst olämplig och Fjärde Sjöstridsflottiljen varnar för att bada och fiska på platsen.

Bottnen består inte av sediment där ammunitionen sjunker ned och blir ofarlig, som försvarsmakten tidigare hävdat, skriver aktionsgruppen i ett pressmeddelande på söndagen

I stället består bottenmaterialet av hårt packad sten, grus och sand där projektiler, granater och raketer ligger öppet utsatta för erosion och strömmar.

Läs mer HÄR

Kommentera artikeln
Publicerad: 2017-12-17 20:44
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.