Gå till innehåll
Askersund / Fotboll

SIK utökar sin ledning till 2-0 genom Amir Mohammadi. Foto: Ellen Elofsson

Många var sugna på fotbollskola i Skyllberg

Publicerad: 2 August 2020 20:39

Under helgen samlades ett åttiotal barn på Skyllbergsvallen för en efterlängtad fotbollsskola. Fotbollsskolan började under lördagen med ett debutmöte mellan Skyllbergs IK- Akademin AFC Eskilstuna i Pojkallsvenskan. SIK tog hem en komfortabel seger med 4-0 som la ribban inför helgen

Barn i olika åldrar spelade på fem planer under hela helgen. Det var fullt fokus på övningar och lekfullhet hos de allra yngsta. Skyllbergs spelare i pojklaget utgjorde ledare och tog hand om de olika åldersgrupperna. Den största händelsen för barne inträffade under söndagen när ÖSK-anfallaren Erik Björndahl kom på besök och berättade om sin karriär. Många autografer blev skrivna och han fick svara på frågor från entusiastiska barn.

Sanjin Kozomara har varit en av de drivande i att få till helgens fotbollsskola:

Sanjin Kozomara är glad att så många kom till fotbollsskolan, han är väldigt aktiv i föreningen och visar bland annat upp Skyllbergs-modellen, en handbok för ledare som tränar fotbollsspelare i Skyllbergs IK.

En fotbollsskola i dessa tider, hur har ni tänkt utifrån de rekommendationer som finns kring Covid-19?

– Det har ju varit ett annorlunda år för killa och tjejer som spelar fotboll. De har ju inte fått spela några cupe och knappt någras matcher. De har mest fått tränat. Alla vet ju att cuper och matcher är roligare än träning.

Det blev en diskussion i klubben om vad man kunde göra. Det blev en fotbollsskola.

– Vi bestämde att killarna födda 05 skulle få vara ledare för de yngre barnen.

Intresset för ett sådant upplägg visade sig vara stort.

– Vi räknade med att kunna trycka upp 30-40 tröjor men anmälningarna ramlade in från många olika håll i Sydnärke, det vaf så klart jätteroligt. Det slutade med 81 anmälda barn. De blev en del extra arbete för att vi skulle kunna följa alla rekommendationer kring det här med Corona. Men vi har löst det bra med uppdelning av grupper, haft en bra grundtanke kring hålltider vid träningar, mat, fika, hämtning,lämning och annat praktiskt, det har fungerat.

Hur summerar du den här helgen?

Det har gått jättebra, grym start med vinsten igår i matchen. Vi har haft en väldigt trevlig helg, syftet var att försöka få in flera som vill spela fotboll och ha kul, jag trodde inte någon skulle komma som inte spelar fotboll men de är flertalet här som provar för första gången.

Lite kort kring det lag du är tränare för, igår debut för Skyllbergs IK i pojkallsvenskan. Hur kändes debuten och vad har ni för mål inför höstens seriespel?

Vi är nöjda med matchen och vinner rättvist. Vi siktar högt, vi vill vara topp fyra. Det är tretton lag totalt i seriespelet. Stora mötet jag gärna kallar folk till är den 5 september då vi välkomnar IFK Norrköping till Skyllbergsvallen.

Det tränades på många olika moment, här var det dags för straffar.

Annons

askersund