Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
02 December 2021
Tipsa: 073-629 83 19

Många arrangemang i adventstider

Äntligen. Dystra november går över i mera jul-ljusa december. Och då har också nöjeskalendern mer att erbjuda.

I Askersund har ett program tagits fram för alla söndagar i advent.

– Det är många enskilda butiksinnehavare som tagit egna initiativ för att bidra till att skapa en fin julstämning. Föreningen Askersund i Centrum bidrar genom att stötta och hålla ihop det hela, säger Johan Högberg, som är föreningens ordförande.

Julmarknad och tomtelopp

Redan på första advent (28 november) är det dags för några av nyheterna, bland annat en julmarknad i hamnen i Askersund med lokala hantverkare och matproducenter. 

Dessutom arrangeras Tomteloppet för alla barn. Loppet går från Sjöängen till hamnen, där Karin Karlson underhåller från Hamnscenen.

Andra advent gästas Askersund av Tomten. Han ställer upp sin brevlåda och hälsar på barnen i Askersund, som kan passa på att lämna sin önskelista och få en tomtekram. Samma dag kliver omtyckta Elsa och Olof rakt ut ur vintersagan Frost och hälsar på barnen vid Torget.

Flera föreningar involverade

– Arrangemangen under adventstiden är även ett fint samarbete där flera föreningar är involverade. Ett exempel är Skyllbergs IK som är på plats i Torgparken alla söndagar i advent och grillar korv. Ett annat är den lokala teaterföreningens ungdomsavdelning, vars skådespelare gestaltar Elsa och Olof, säger Claudia Lewandowski, centrumledare på Askersund i Centrum i ett pressmeddelande.

Glittrande bilutställning och julig stadsorientering

Andra föreningar som är med och arrangerar nya aktiviteter är Vumia (Vi unga motorburna i Askersund), som julpyntar sina AM-fordon och visar upp dem i en glittrande bilutställning på Sjöängens parkering tredje advent och Askersunds orienteringsklubb som tillsammans med Askersund i Centrum tagit fram en julig stadsorientering som pågår hela december.

Förutom de aktiviteter som redan nämnts arrangeras en rad julmarknader och julkonserter runtom i kommunen under julmånaden och allt som anmälts till kommunen kan hittas i Visit Askersunds evenemangskalender: visitaskersund.se/evenemang (WA)

Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-11-25 19:20
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.