25 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Många äldrearrangemang i maj

Maj är en fullmatad månad när det gäller arrangemang för de boende på Norra bergens äldreboende i Askersund. Dans, veteranbilar och hästar står på programmet för fredagsträffarna på boendet.

Så här ser programmet ut i maj:

10 maj bjuds det upp till dans med dragspelaren Olle Gustafsson.

24 maj blir det en favorit i repris är när Askersunds Veteranfordonsklubb kommer på besök med sina bilar och tar med de boende på en åktur.

– Det är fjärde året som veteranbilarna kommer. Det brukar alltid vara väldigt uppskattat. De som bor på Norra bergen är dementa, men bilarna lockar ofta fram minnen från förr, säger Monica Andersson, vård- och omsorgsstrateg på socialförvaltningen i Askersunds kommun. 

31 maj är det premiär för hästar på Norra bergen. 

– Vi har haft hästkrafter i form av bilar, och tänkte att det är dags att prova riktiga ”hästkrafter” också. Det är Stall Annika som kommer hit med hästar till den träffen, säger Monica Andersson. 

Alla aktiviteter är klockan 10. (WA)

Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-05-09 13:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.