Gå till innehåll
Askersund / Brott

Man anhållen för försök till mord på kvinna i Askersund

Publicerad: 17 March 2024 15:15

En kvinna i 55-års åldern ska under lördag kväll inkommit med mycket allvarliga skador till sjukhuset. En man i 60-års åldern är nu anhållen skäligen misstänkt för försök till mord.

Detta står att läsa på polisens hemsida:

"Polisen kontaktades av sjukvården efter att en kvinna införts med ambulans till Universitetssjukhuset i Örebro efter en påstådd olyckshändelse i en lägenhet i Askersund. Läkare hade gjort bedömningen att skadorna kan ha orsakats av våld från annan person. Polisen åkte då till sjukhuset där kvinnans tillstånd gjorde att hon inte kunde förhöras. Utredningsåtgärder vidtogs vilket ledde till att en förundersökning inleddes och en man bekant med målsägaren kunde gripas som misstänkt för att ha tillfogat kvinnan skadorna. 

Efter förhör med den misstänkte, som är i 60-årsåldern, anhölls han av åklagare som skäligen misstänkt för brott. Lägenheten är avspärrad och polisens kriminaltekniker genomför en brottsplatsundersökning under söndagen. Lägenheten kommer att vara fortsatt avspärrad tills utredningen fastställt vad som hänt. På grund av de allvarliga skador kvinnan har så är brottsrubriceringen för närvarande försök till mord".

Polisens presstalesperson Mats Öhman säger till Sydnärkenytt att kvinnan hämtats med ambulansen från en lägenhet i centrala Askersund, inte långt ifrån torget. 

-Kvinnan hålls fortsatt nedsövd, hennes skador är allvarliga, så polisen har inte kunnat höra henne ännu, säger polisens presstalesperson Mats Öhman till Sydnärkenytt kring klockan 15. 

Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden. 

Annons

askersund