28 Maj 2020
Tipsa: 070-557 67 92

Lovar 8 milj kr i M-budgetförslag

Moderaterna i riksdagen vill förstärka Askersunds kommun med 8 milj kr i form av ökade generella statsbidrag nästa år.

Det var budskapet när partiets ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson, tillsammans med kommunstyrelsens ordförande i Askersund Caroline Dieker, besökte Sjöängsskolan på fredagen.

 - Kommunsverige är under stor press för att kunna upprätthålla välfärden åren framöver. Staten kommer att behöva ta ett större ansvar - inte minst för att stärka välfärden för skolelever och äldre. Därför ökar vi de generella statsbidragen i Moderaternas budget, och just för Askersund skulle det betyda 8 miljoner kronor mer nästa år, säger i ett pressmeddelande Elisabeth Svantesson.

"Vi måste kompenseras"

Ett sådan tillskott skulle betyda mycket för kommunen menar Caroline Dieker, moderaternas kommunstyrelseordförande i Askersund:

- Det viktigaste är att statsbidragen blir generella istället för riktade. Vi måste kunna planera verksamheten över tid, vilket inte går idag. Regelverket gör att vi riskerar att verksamhet som tagit lång tid att bygga upp raseras. Det är välkommet med ett generellt tillskott. Kommunernas ökade kostnader är inte orsakade av kommunerna och då måste vi kompenseras.

På Sjöängsskolan har rektor Johanna Thomas (t h i bild) tillsammans med lärarna lyckats vända utvecklingen när det gäller kunskapsresultaten. Något som imponerade på Elisabeth Svantesson (t v) och Caroline Dieker.
Klicka här för att skriva en kommentar till artikeln
Publicerad: 2019-11-25 1:54
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.