Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
04 March 2021
Tipsa: 070-557 67 92

De tände ljus för klimatet och solidariteten

Sångerskan Anna Forsberg sjöng på ljusmanifestationen. Foto: Henrik ÖstenssonSångerskan Anna Forsberg sjöng på ljusmanifestationen. Foto: Henrik Östensson

Vi måste värna rätten att vara olika, vara den vi vill, solidariteten och vårt klimat. Det var budskapet för den ljusmanifestation som hölls i Askersund tidigare ikväll. Något sjuttiotal Askersundsbor slöt upp för att höra appeller, musik och tända ljus tillsammans.

Ljusmanifestation för allas lika värde och jordens klimat var rubriken för arrangemanget som samordnades genom Facebookgruppen  ”Askersund för alla”. Flera organisationer deltog, bland annat Naturskyddsföreningen, Operation Rädda Vättern och Svenska kyrkan.

Några förskolor hade gjort plakat och egna ljuslyktor.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2020-02-14 18:29
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.