Gå till innehåll
Askersund / Näringsliv
En leende person som bär ett förkläde står framför ett matstånd som heter

Linus Hult framför Salladsboden som nyligen öppnat i Askersund. Sedan tidigare driver Linus även Bryggans Glass. Foto: Anders Björk

Linus satsar på sallad vid hamnen i Askersund

Publicerad: 27 June 2024 12:16

Askersundaren Linus Hult driver numer två av hamnbodarna i Askersund. Senaste tillskottet är Salladsboden som öppnade under onsdagen. - Jag tror vi kan ha hittat en lucka i utbudet, säger han till Sydnärkenytt

Likt tidigare finns det sex hamnbodar vid platsen. Visit Askersund har en, Antes hamnbod har sin försäljning av fisk, tre stycken säljer glass och så då det senaste tillskottet i Salladsboden. 

“Den här idén fastnade”

-Jo, vi öppnade idag faktiskt, säger Linus Hult. 

Linus är ett välkänt namn för många på orten. Genom sitt driv och engagemang har han redan, sin unga ålder till trots, hunnit med en hel del gällande entreprenörskap och med Salladsboden kommer han erbjuda över 40 olika ingredienser för kunden till att skapa sin egen sallad att plocka ihop. 

-Jag brukar ha mina stunder när jag ska gå och lägga mig, det är då idéerna börjar sprudla. Ibland så får man begränsa sig, men den här idén fastnade jag faktiskt för och kände att jag ville genomföra.

Två personer står framför en röd byggnad med en skylt med texten

Linus tillsammans med Jasin Vall som kommer att jobba med Linus under sommaren.

Under 2022 och 2023 har Mormor Ruths Skafferi haft stugan där Salladsboden nu flyttat in. När den blev tillgänglig så behövde inte Linus fundera länge på att ta över. 

-Det är ett avtal som gäller över sommaren, sen får vi se hur det funkat. 

Tror man hittat en lucka

Sedan tidigare driver Linus Hult ytterligare en av bodarna, Bryggans Glass. Den öppnade han under 2021 och har haft verksam sedan dess. Bryggans Glass går bra och Linus tror att även Salladsboden kan bli lyckosam. 

-Det känns jättebra och det verkar som vi har hittat en lucka i utbudet här nere vid hamnen. Och kollar man Askersund i stort är det dåligt med försäljning av sallader.

Man kan säga att högtrycket nyss börjat för hamnbodarna. 

-Jo, så är det. Efter midsommar brukar det sätta igång ordentligt när alltfler går på semester. Vi kommer att ha öppet varje dag här till sista augusti, avslutar Linus Hult.

Annons

askersund