Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
07 July 2022
Tipsa: 073-629 83 19

Linus är ny arrendator för Klockargården

Linus Hult och Jenny Ludvigsson vid entrén till Klockargården. Foto: Anders BjörkLinus Hult och Jenny Ludvigsson vid entrén till Klockargården. Foto: Anders Björk

Askersundskillen Linus Hult är ny arrendator för Klockargården inför sommaren. Hans vän Jenny Ludvigsson ska driva verksamheten på plats. - Det här kändes rätt direkt, säger Linus.

Det är Norra Vätterns Hembygdsförening som äger Klockargården och parken för Hembygdsgården. Tidigare hyrde de ut Klockargården till Bengt Andersson, men han kunde inte fortsätta i år. 

Gick att lösa trots kort varsel

- Vi fick veta det i början av maj och på den tiden har vi ingen möjlighet att få hit en ny krögare som kan stå för matservering, a la´carte och såna saker. Då blev vår inriktning att istället ha öppet med en lättare typ av servering som glass, kaffe, konditorivaror, smörgåsar och pannkakor. Och det har vi kommit överens med nye arrendatorn om, säger Tomi Herbertsson från Norra Vätterns Hembygdsförening.

Vid Hembygdgården finns förutom Klockargården en liten djurpark mitt i idyllen. Vid Hembygdgården finns förutom Klockargården en liten djurpark mitt i idyllen.

Vad tycker du om den här lösningen då?

- Som vi ser det nu är den fantastiskt bra tycker vi. Att det kunde lösas med så kort varsel och att det kan hållas öppet för besökare, fastslår Tomi Herbertsson. 

Nye arrendatorn heter Linus Hult. Han driver sedan tidigare Bryggans Glass & Deli vid hamnen. Han fick först frågan om han “råkade känna nån som kan tänka sig att driva Klockargården nu i sommar”. 

- Första tanken som slog mig var att det här är ju jag sugen på, säger Linus. 

Hoppas på långsiktigt samarbete

Så Linus Hult blir arrendator och den som ska ansvara främst för verksamheten på plats i sommar blir Jenny Ludvigsson. Hon är från Askersund och kompis med Linus sedan många år. 

- Jenny är en av de driftigaste personerna som jag känner. Jag har velat utöka min verksamhet länge, men det gäller att hitta en person som är lika driven som en själv om man gör det. Så när jag såg den här chansen var det Jenny jag tänkte på direkt, säger Linus Hult.

Ett fokus man vill ha är att ha ett utbud med varor från närområdet.

- Vi vill lyfta det som är från trakten, förklarar Jenny Ludvigsson. 

Planen är att öppna nästa vecka. Det avtal som skrivits på gäller för arrenderande under sommaren. Men Linus Hult ser längre fram än så. 

- Jag föredrar långa samarbeten. Så långsiktigt hoppas jag att vi kan hitta ett bra samarbete och ha öppet stora delar av året. Men vi får se här först hur kundunderlaget blir i sommar, avslutar Linus Hult.

Kommentera artikeln
Publicerad: 2022-06-09 12:13
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Henrik Östensson, redaktör: 073-629 83 19, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.