Hoppa till huvudinnehåll Hoppa till senaste nytt Hoppa till ortsmeny Hoppa till sektionsmeny Hoppa till informationsmeny
Logotyp Sydnärkenytt
20 April 2021
Tipsa: 070-557 67 92

"knockoutsprint-orientering" i centrala stan i påsk

Landslaget i orientering har sprintträningshelg under påsken i Örebro län inför sprint-EM senare i vår. På påskafton tränar de ”knockoutsprint” i Askersund.

Det fungerar som sprinttävlingar på skidor. De tävlar i heat med sex startande. De tre första går vidare till nästa rond.

Banorna går i centrala Askersund mellan hamnen och stadsparken på en specialritad sprintkarta över staden.

13.30 startar kvartsfinalerna och finalerna går 16.15.

I samband med landslagets träning kommer även Askersunds OK:s orienterare att få möjlighet att träna sprintorientering.

På grund av coronasituationen tillåts ingen publik vid start och mål, men det går förstås bra att se de tävlande när de orienterar på Askersunds gator.

Sydnärkenytt kommer att följa tävlingarna och berätta om resultaten.

Orientering i centrala Askersund i påsk. Kanske blir det någon kontroll även vid Strandparken. Orientering i centrala Askersund i påsk. Kanske blir det någon kontroll även vid Strandparken.
Kommentera artikeln
Publicerad: 2021-03-29 13:37
ANSVARIG UTGIVARE: LARS LITZÉN Föreningen Kanal Regional:Sydnärkenytt och Kumlanytt ges ut av föreningen Kanal Regional. Vi finns på webben, som papperstidning, sänder lokal-tv och producerar närradio. Sedan 2007 har Kumlanytt levererat nyheter till Kumlas medborgare. 2012-2013 startade vi nyhetssidor även i Hallsberg, Askersund och Lekeberg. Kontakt:Kontakta redaktionen för tips och synpunkter. Lars Litzén, ansvarig utgivare: 073 - 094 57 58, redaktion@kumlanytt.se Post och besöksadress: Västra Drottninggatan 11, 692 33 Kumla.